Vad är Framtidens Fastighetslabb?

Framtidens Fastighetslabb är konceptet som ska locka unga människor till fastighetsbranschen. Vi vill att vår bransch ska vara ett hett alternativ när barn och ungdomar tänker på framtiden och därmed konkurrera med andra häftiga yrkesroller. Vi älskar de frågor vi jobbar med och hoppas med konceptet kunna sprida vikten av att jobba med människors främsta fråga – deras hem.

Kort om oss som står bakom Framtidens Fastighetslabb

Om Framtidens Fastighetslabb

I ett besök hos oss kommer du få lära dig vad fastighetsbranschen har att erbjuda. Vi riktar in oss på skolor och intresseorganisationer och vill berätta om vår bransch genom lärandet och testandet. Tillsammans med GR har vi sammanställt ett kvalitetssäkrat material som funkar ute i skolvärlden och genom att få testa våra olika stationer ska besökaren få med sig en härlig magkänsla hem.

I vår lokal kommer du bland annat att kunna testa VR, bygga din egen stadsdel, få reda på allmännyttan, göra testet “Vilken yrkesroll är du?, göra smarta tester och lära dig om alla olika processer som finns inom fastighetsbranschen. Du som skola/organisation kan boka ett besök via bokadirekt.

Om Framtidenkoncernen

Inom Framtidenkoncernen är vi är cirka 900 personer som på olika sätt jobbar med att utveckla boendet i Göteborg. Vi vill skapa hållbara, trygga miljöer där människor trivs och vill leva. Vi skapar, erbjuder och utvecklar bostäder för olika behov, ger boende inflytande över sin bostad och omgivning. Vi tar också ett stort socialt ansvar genom exempelvis läxhjälp och jobbsatsningar.

Hos oss finns över 20 olika yrkesroller. Så oavsett om du är intresserad av fastighetsförvaltning, bostadsbyggande, trädgårdsskötsel, ekonomi, marknadsfrågor, miljö, personalfrågor eller annat kan du ha en framtid hos oss.

Om allmännyttan

Kontakta gärna vår koordinator, leg. lärare Louise vid frågor.

Tel: 031-731 48 37

info@framtidensfastighetslabb.se

Louise har arbetat som lärare i främst SO-ämnen i 15 år, i flera skolformer och årskurser och även inom arbetsmarknadspolitiska projekt. Hon har tagit med sig sitt kvalitativa tänk i rollen som koordinator och ansvarig pedagog för Fastighetslabbet och säkerställer på så sätt att verksamheten motsvarar styrdokumentens skrivelser.

I samråd med Louise kan du som är lärare, studie- och yrkesvägledare i skolan, eller handledare inom arbetsförmedling/jobbcoachföretag/SFI finna en inriktning på besöket som passar ditt syfte och uppfyller din organisations krav.