Lär dig mer om fastighetsbranschens yrken och utbildningsvägar!

Gör vårt yrkestest!

Gör quiz om fastighetsbranshen!

Steg 1: Gör vårt yrkestest för att ta reda på vilket yrke inom fastighetsbranschen som passar dig bäst.

Var uppmärksam på frågan ”Kan du tänka dig jobba som…” (du föreslås då ett yrke som du ska säga ja eller nej till). Det är testets resultat!

Steg 1: Ladda ner vår folder om fastighetsbranschen i Göteborg.

Läs om fastighetsbranschen i Göteborg, gör sedan uppgifterna nedanför. (Materialet i foldern togs först fram för Future skills mässan 2020).

Steg 2: Utifrån vad testet tyckte att du skulle passa som (oavsett om du själv sa ja eller nej) så gå in under fliken fastighetsbranschen och lär dig mer om yrket genom att svara på följande frågor i ett eget dokument som du sedan visar för din lärare/syv:

 

  1. Vad gör man inom yrket (dvs vilka arbetsuppgifter har man)?
  2. Vilka egenskaper tror du är bra att ha om man ska jobba med yrket?
  3. Hur ”blir” man yrket? (du kanske behöver googla här)
  4. Sa du ja eller nej till yrket när du fick frågan i testet?

Steg 2: Gör quizzet (svaren finns i foldern – fastighetsbranshen).

Steg 3: Om du får extra lektionstid, gör detta skolmaterial som kopplar till kursplaner i SO och Studie- och yrkesvägledning.

Om du svarade ja

Vad kul att du kan tänka dig att jobba med detta inom fastighetsbranschen! Ta reda på mer om yrkets arbetsvillkor och vilka utbildningar du skulle kunna gå för att ”bli” det genom att googla eller prata med din lärare/syv.

Kanske kommer det till och med påverka vad du väljer i gymnasiet? (Och kom ihåg, du kan även utbilda dig till yrken inom fastighetsbranschen efter gymnasiet).

Om du svarade nej

Vad synd att vi inte kunde locka dig den här gången! 😉 Men – fundera på vilka egenskaper som du har som du delar med yrket som du ”blev” i testet. Vilka andra yrken kan det vara bra att ha samma egenskaper inom?

Kolla upp vilka utbildningar som leder till ett yrke som passar dig! (Och kom ihåg, du kan även utbilda dig till yrken inom fastighetsbranschen efter gymnasiet).

Diskutera dina svar med din lärare/syv!