Upplev fastighetsbranschen

Framtidens Fastighetslabb är något utöver det vanliga och har tagit emot besök sedan 9 november 2017! Guiederna kommer att ta hand om besöken och guida dem genom fastighetsbranschens värld genom roliga, spännande och utvecklande upplevelser.

Framtidens Fastighetslabb består av två delar, ett spelrum och ett labb.

Spelrummet

Här händer det saker hela tiden! Genom bilder, film, ljud och ljus tar besökarna del av berättelser och fastighetsrelaterade utmaningar. Här pratar vi service, hållbarhet, integration, utbildning, bostadsbrist, stadsplanering med mera. Besökarna får också uppdrag som ska lösas i olika spelformer.

I spelrummet provar vi också Framtidens Fastighetslabbs spelapp där alla kan testa sina färdigheter som vd för ett fastighetsbolag. Appen är gratis och kan laddas ner på besökarnas mobiler för att spela även efter besöket.

Labbet

I labbet får besökarna prova på branschyrken genom praktiska övningar i ett antal stationer. Här gäller det att samarbeta för att hitta de bästa lösningarna. Ibland är det ett större problem som ska lösas, i andra fall flera sammankopplade uppgifter som måste lösas i tur och ordning för att komma vidare.

Vilka får lampan att lysa först och vilka bygger den bästa stadsdelen? Tillsammans i små grupper utmanar och hejar besökarna på varandra för att komma i mål. Sist men inte minst tar vi reda på vilket yrke i fastighetsbranschen som passar besökarna bäst.